>> Kerékpár - te hol veszed? <<

Biciklit ma már megannyi helyen lehet vásárolni, most az online és a fizikai üzletben történő kerékpár vásárlás előnyeit és hátrányait szeretném kihangsúlyozni.

Kerékpár vásárlás fizikai üzletben:

Előnyök: Ha kerékpárüzletben vásárolod a leendő biciklided, az egyik legnagyobb előny, hogy személyesen is megtekintheted azt. Nem kell attól tartanod, hogy fotón megtévesztőek lehetnek a színek, vagy az arányok, hiszen saját szemeddel nézheted meg a leendő járgányt. Emellett további nagy előny, hogy ha nem vagy határozott a bicikli típusában, ki is próbálhatsz több különböző fajtát, illetve modellt, letesztelve, hogy melyiken érzed kényelmesebben magad. A különböző márkák kerékpárjai közötti különbségek a fényképeken sokszor nem jönnek úgy elő. Ha azonban felpattansz a két bicikli nyergébe, határozottabban fogod megtapasztalni azok előnyeit, hátrányait. Az üzletben olyan eladók dolgoznak, akik értenek a kerékpárokhoz, így jó eséllyel szakértő választ is kaphatsz minden felmerülő kérdésedre.

Hátrányok: Ahhoz, hogy elmenj a kerékpárüzletbe bizony nem árt, ha van egy a közeledben. Emellett a kerékpárüzletekben sokszor a helyszűke miatt csak néhány kerékpár közül válogathatsz, ezért ha az egyikben nem találtál rá az igazira, keresheted a térképen a következő üzletet. Továbbá nem tudom, te hogy vagy vele, de én ha vásárolok valamit, pláne ha nagyobb tételről van szó, mindig eszembe jut, hogy máshol talán olcsóbb lett volna, ahhoz hogy ezt kiderítsd szintén megannyi üzletbe kell ellátogatnod, de valószínűleg a meglátogatott üzletek száma korlátozódik majd a lakóhelyedhez közel lévőkre, így széles rálátásod az árakra nemigen lehet majd.

Bicikli vásárlás online, kerékpár webshopban:

Előnyök: mivel a bicikliket nem egy üzlethelységben kellett elhelyezni, hanem a végtelen világhálón, ezért temérdek kerékpár közül válogathatsz. Emellett könnyedén összehasonlíthatod a különböző webáruházak árait is, egyszerűen levadászhatod az aktuális akciókat. A szállítástól sem kell tartanod, a legtöbb webáruház ingyenes szállítást biztosít, abban az esetben pedig, ha valamiért mégsem lenne megfelelő a vásárolt bicikli, néhány napon belül kötelesek visszavenni, avagy kicserélni azt.  Emellett ugyanaz a kerékpár az esetek többségében olcsóbban megvásárolható online, mint egy fizikai üzletben, így a legjobb áron így juthatsz hozzá leendő kerékpárodhoz.

Hátrányok: Sajnos nincs mód arra, hogy személyesen is kipróbáld a biciklit így a képekre, leírásokra, esetleg videókra kell hagyatkoznod. Ha biztosan tudod már, hogy milyen biciklit szeretnél, akkor ez nem okoz majd akadályt.

kerékpár bicikli canga bicaj